Важна информация за двигателните масла

Най-широко разпространените моторни масла според вискозитета са 10w40 и 5w40. Почти всички марки предлагат 10w40,което е полусинтетично и цената му на пазара е най-достъпна.

Внимавайте,защото се предлагат масла 10w40,които са минерални-клас Multigrade и цената им е доста ниска.Това е търговски трик на големи производители.

Например у нас хипермаркетите като Метро и други подобни се договарят с производителите да правят по-евтини масла с ниски класове специално за тях, за да докарат ниска цена. Те разчитат на незнанието на хората и продават маслата през 5-6 лв печалба и разчитат на големи обеми. Много често след това се получава оплакване, недоволство и отбягване от тази марка масло. В последствие слухът се разнася и все повече хора минават на други марки моторни масла. Същото се получава и с маслата 5w40 и 5w30. Хората ги виждат на щанда на много ниска цена или на промоция и си мислят че взимат нещо качествено на далавера,но не е така. В почти всички случаи тези масла не са пълна синтетика и не могат да изкарат и 15-20 000км до следваща смяна.

Разгледайте нашия фирмен http://cardepo.net/ Там сме подбрали само оригинални продукти, доказани марки масла, които няма да навредят на вашия двигател.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: