Автомобили, които харчат масло

Не се притеснявайте,ако вашият автомобил губи масло и се налага доливане от време на време. Като човек, който само с това се занимава и разговаря с множество хора от бранша всеки ден, мога да твърдя, че по-голям процент от клиентите ни казват,че колата им похарчва масло и ни питат какво масло е най-добре да сложат.

Тук интересното е, че ако досега сте карали с 10w40 полусинтетинчо масло и си мислите, че ако смените марката примерно от Mobil на Castrol и запазите 10w40 ,ще спре да го харчи това не е така.

В такива случай, най добре е да знаете следните неща.

Защо автомобилът ми губи масло?

Ако, примерно има теч на масло и пропуска от гарнитури трябва да се замислите да ги оправите или да ползвате специалните масла, които ще ви предложа.

-Възможно е да имате заминали гумички на клапани и да трябва да се ремонтират

Ако,колата е турбо дизел и хвърля през турбината масло.

-Решението е ясно -Подмяна или ремонт

Ако,Колата е мощна над 5 цилиндъра и 2.500 кубика бензинова и повече коне.

-Такива автомобили харчат масло още като излезат от завода и за тях е нормално да се долива особено лятото,когато пътувате на дълъг път или я настъпвате повече по магистралата

Решението е да ползвате специалните масла на Mobil 1 5w50 Peak Life и Mobil 1 10w60. По-надолу ще обясня защо.

Ако ползвате неподходящото масло, нисък клас, не отговаря на изискванията на производителя

– Това е доста често срещан признак.Решението е:

Бързо намерете правилното масло,консултирайте се със специалист и нещата трябва да се оправят.

Повече информация за специалните масла, които са подходящи за коли губещи масло.

Ако вашия автомобил е по-стар(20 годишен) и на повече км може да ползвате и минерални масла 15w40

Ако вашия автомобил е не повече от 15 годишен най-доброто решение е да ползвате полусинтетичните моторни масла Castrol GTX 15w-50 или Castrol GTX 15w-40

Ако колата ви е на по малко от 10 години най-доброто решение е да ползвате маслата на Mobil 1 пълна синтетика 5w50 и 10w60

Плюсовете са много.Това е пълна синтетика най-висок клас. Двигателя се чуства много по комфортно в горещините и високите температури и натоварването, на което е подложен над 5000 оборота/м Много по добре е да ползвате масла 5w50 от колкото 5w40. Това се отнася за бензин и дизел.

За зимата при първо палене на студен мотор тези масла 5w50 се държат чудесно.

Маслата 10w60 може да намерите на този сайт са повече за рали автомобили,но са специално предназначени и за коли харчещи масло.Оригинално се ползват от производителя БМВ M power, които излизат от завода само с това масло 10w60 и трябва да се карат само с него през цялото време.

Препоръчва се и за италианските автомобили Алфа за бензинови двигатели

Leave a comment