Френските автомобили

В България много популярни са френските автомобили с марките Пежо, Ситроен, Рено и техните производни като Дачия и Нисан. Тяхната цена е достъпна и качеството наистина е на ниво. Специално за тези автомобили в страната се предлагат богат избор моторни масла с марките Total, Elf и Mobil.

За Пежо и Ситроен е важно да се знае,че ако автомобилът е HDI и притежава FAP система (като филтър за твърди частици) трябва да се ползва специално маслото на Total Ineo Ecs 5w30.

За Рено,Дачия и Нисан при дизеловите двигатели снабдени с филтър за твърди частици,важи същото правило,само че там е препоръчително да се ползва ELF Solaris DPF 5w30.

За маслата на Тотал и ЕЛФ 5w40 препоръчителния интервал на смяна е 15 000 км,докато с маслата 5w30, които са нископепелни допустимия пробег е 20 000км до следваща смяна.

При дизеловите и бензиновите двигатели,които се карат с масло 10w40 максималният допустим интервал на смяна е 10 000км.

За всички останали видове двигатели може да карате с масло Total  / Elf  5w40 или 10w40 според километрите и възрастта на вашия автомобил. Тук може да разгледате подробно всички моторни масла за френските автомобили,техните цени и качества и да прочетете отзивите на другите потребители

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: